Introductie

De drijvende kracht achter Paard Praktisch, Bianca Liewes, is geboren en getogen op het platteland van Groningen en opgegroeid met paarden.

Een nuchtere, no-nonsense, manier van denken en werken is haar met de paplepel ingegeven en behoort tot de kernwaarden van het bedrijf. Met een achtergrond in de agrarische sector, een passie voor paarden en aanvullende studies op het gebied van natuurlijke geneeswijzen voor dieren (Bach Bloesem Remedies en Fytotherapie), kan zij u op een breed vlak adviseren waar het de verzorging en het welzijn van uw paard betreft.

De hoofdactiviteiten van Paard Praktisch richten zich op het gebied van zadels. Bianca is zowel gekwalificeerd als Master Saddle Fitting Consultant (MSFC), Master Saddle Fitter (volgens de normen van de Engelse Society of Master Saddlers) en Advanced Equine Saddle Fitting Specialist.  Daarnaast heeft ze de volledige zadelmakersopleiding van de MSFC doorlopen.

Daarom kan ze naast het geven van gedegen advies, tevens de meest voorkomende reparaties aan zadels op ambachtelijke wijze verrichten.

Voortdurende ontwikkeling op het vlak van zadelpassen en het ambacht van zadelmaker is een must voor Paard Praktisch. Vanwege bijscholing, kennisoverdracht en niet in het minst de waardevolle contacten met collega zadelpassers is Paard Praktisch zowel lid van de Nederlandse beroepsvereniging (www.vztd.nl) als de Engelse Society of Master Saddlers (www.mastersaddlers.co.uk).

Wil je meer weten over de bijscholingen die Bianca heeft gevolgd, klik dan hier.

Waar zadel jij je paard mee op?