Tarieven 2024

Op alle werkzaamheden zijn de algemene voorwaarden van toepassing; de genoemde tarieven zijn inclusief 21% BTW en exclusief reiskosten.

Zadelpasservice
Pasconsulten worden te allen tijde in rekening gebracht, ook bij de aanschaf van een nieuw zadel.
Wel is er bij de aankoop van een nieuw zadel met een waarde van meer dan 2000 Euro een nacontrole inbegrepen binnen 3 maanden na aankoop.
Voor deze nacontrole dient u zelf tijdig een afspraak te maken. Na 3 maanden worden volledige consultkosten in rekening gebracht.

(Eerste) Zadelpasconsult € 135,-
Volledig pasconsult, inclusief uitbalanceren kussens (indien nodig/mogelijk). Dit tarief geldt voor ieder eerste consult (paard-zadelcombinatie).

Onderhoudsconsult € 115,-
Dit tarief is alleen geldig voor klanten (paard-zadelcombinatie) waarvan het vorige consult (door Paard Praktisch!) niet langer dan 12 maanden geleden is. Ook dit tarief is inclusief uitbalanceren kussens (indien nodig/mogelijk)

Nacontrole binnen 3 maanden na aankoop/hervullen zadel  € 65,-

Toeslag vullen € 20-50,-
Wanneer een zadel flink moet worden bijgevuld, i.p.v. een kleine correcte (spot flocking), geldt er een toeslag. Deze toeslag is afhankelijk van de hoeveelheid werk en materiaal.

Aanmeten Custom zadels 
Let op:
Mocht u na het consult, tijdens de bestelperiode of in de proeftijd na levering van het Customzadel afzien van de koop, worden alsnog de kosten van een zadelpasconsult alsmede de reiskosten in rekening gebracht. Dit in tegenstelling tot wat op de website van Custom staat vermeld.

Bijvullen zadel zie pasconsult

Boom op maat maken € 75,-
Indien mogelijk (niet ieder merk zadel kan worden aangepast!) en alleen in combinatie met een pasconsult. De kosten voor het zadel opnieuw stikken zijn niet inbegrepen.

Stikken voor- of achterkant zadel € 40,-

Singelstoten vervangen kort (veelzijdigheid) € 25,- per stuk

Singelstoten vervangen lang (dressuur) €30,- per stuk
(exclusief kosten voorkant zadel losmaken en opnieuw stikken)

Opnieuw vullen zadel (met 100% wol) € 250,-
Alleen in combinatie met een pasconsult, incl. afpassen en een nacontrole tegen gereduceerd tarief binnen 3 maanden. Voor deze nacontrole dient u zelf tijdig een afspraak te maken. Na 3 maanden worden de volledige consultkosten in rekening gebracht.

Inbouwen TreeClix basis € 275,-
Alleen in combinatie met een pasconsult
Set TreeClix wedges € 75,-

Overige reparaties op aanvraag

Reiskosten vanaf Buitenpost (9285 XG – enkele reis):
Voor ieder bezoek worden reiskosten in rekening gebracht, dus ook voor de aflevering van een nieuw zadel, nacontroles etc.
Reiskosten gelden per adres en kunnen worden gedeeld bij meerdere klanten op een locatie.

0-15 km € 15,-
15-25 km € 25,-
25-35 km € 35,-
35-45 km € 45,-
45-55 km € 55,-

Meer dan 55 km vanaf 9285 XG: € 1,- per km